Café Vanouds Vermeulen

Het eerste wat mij opviel aan het deel van de Nieuwe Binnenweg voorbij de ‘s Gravendijkwal, zijn de echte stamcafés die je er nog kunt vinden.

Een van de oudste van Rotterdam staat tegenover het Heemraadsplein: Café Vanouds Vermeulen. Vermeulen heeft dan ook de eer als eerste aan de beurt te komen voor een shoot.

Het donker hout, de prachtige glas in lood ramen en de deuren met patrijspoorten naast de biljart tafel. Van de Holland Amerika Lijn, zegt men. Het interieur is in ruim honderd jaar nauwelijks veranderd. Op de bar na, die wel heel jaren 70 uitzag toen huidige eigenaar Bertus het 37 jaar geleden kocht. En Rob in onberispelijk wit hemd, die altijd met alle gasten een praatje maakt. De kans bestaat ook dat je na een bezoek met een potje hotsaus naar huis gaat, als de vaste hotsausverkoper die avond zijn ronde maakt.

Ondertussen is het café verkocht, gaat Vanouds Vermeulen per 1 februari 2016 over op de nieuwe eigenaar en breekt een nieuw tijdperk aan. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

 

Café Vanouds VermeulenMichael