WERKWIJZE

Mudly's Barbershop interieurfotografie ronde muurdesign spiegels sfeerfoto by Michaeloplocatie
Mudly’s Barbershop muurdesign foto door Michael op Locatie

Filosofie bij interieurfotografie

Ook interieurfotografie is een creatieve expressie. Niet iedereen vindt elke foto of stijl even mooi. Het gaat erom dat de stijl van de fotograaf die je inhuurt, jouw als opdrachtgever en de doelgroep voor wie de foto’s zijn gemaakt, zoveel mogelijk aanspreken. Dit door de juiste emoties los te maken.

Heldere foto’s, gebruik van lichtaccenten, visueel aantrekkelijke composities. Maar ook oog voor het design en de eigen, unieke sfeer van de ruimte en de mensen binnen die ruimte. Kort samengevat zijn dit de kenmerken van de stijl waarin ik foto’s maak. Ik maak altijd gebruik van aanwezig licht, gebalanceerd met mijn eigen licht, omdat dit meer diepte creëert en meer ruimte voor creativiteit biedt dan bijvoorbeeld enkel het doorsnee gebruik van HDR-software. Die extra diepte en sfeer komen met name goed naar voren bij interieurfotografie.

Werkwijze

Ik neem altijd mijn apparatuur mee naar de locatie van de fotoshoot en stel de opdachtgever in de gelegenheid om de eerste resultaten ter plekke te bekijken. Het eindresultaat kun je na enige tijd gewatermerkt bekijken op een speciaal voor jouw aangemaakte pagina van deze website. Wanneer je hiermee tevreden bent, ontvang je de foto’s in een hogere resolutie, zonder watermerk. Ik vind het heel belangrijk dat mijn opdrachtgevers tevreden zijn.

Tarieven

Het tarief van een fotoshoot hangt af van de tijdsbesteding en de gewenste gebruikslicentie. De tijdsbesteding wordt bepaald door het type fotografie en de reisafstand vanaf Rotterdam. Interieurarchitectuur-fotografie vergt meer tijd dan typische makelaarsfoto’s. Dit vanwege styling, uitgebreide aandacht voor lichtopzet, design compositie en detailwerk. Foto’s van mensen in hun omgeving vragen weer een andere opzet.

Je kunt daarom altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om na te gaan wat wij voor elkaar kunnen betekenen en of mijn stijl past bij wat je voor ogen hebt. Zoals ik al eerder aangaf: het is belangrijk dat er een match is tussen je wensen en mijzelf qua stijl en inhoud van je opdracht. Wanneer ik een goed beeld heb van wat je wensen zijn en op welke manier ik hieraan kan bijdragen, ontvang je vrijblijvend een offerte met prijsopgaaf.