Interieurfotograaf voor Mudly’s Barbershop

Waarde toevoegen als interieurfotograaf

Enige tijd geleden mocht ik als interieurfotograaf de fotografie voor Mudly’s Barbershop aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam verzorgen.

Zelf geloof ik heilig in de filosofie van waarde toevoegen voor je klant. Als je foto’s eruit zien alsof je opdrachtgever ze nagenoeg zelf had kunnen maken, dan doe je zowel jezelf als je opdrachtgever tekort. Samen met Thomas, de eigenaar van Mudly’s, ben ik daarom nagegaan waar hij zelf specifiek naar op zoek was en welke waarde ik daar aan kon toevoegen.

Interieurfotograaf mudly's barbershop stoelen kunst muren

Interieurfotografie met accent op stoelen en kunst aan de muren

Mudly’s Barbershop is trots op de eigen “custom-made” inrichting en heeft er ook geld aan uitgegeven. In overleg met de opdrachtgever heb ik daarom besloten om het accent te leggen op de muurdecoratie. Belangrijk hierbij was om de kleuren zo echt en intens mogelijk te krijgen. Dit laat immers de mooie muurdecoratie tot z’n recht komen. Tegelijk laat dit het authentieke van de barbershop zien, met een accent op “urban look”. Belangrijk was het ook om het aantal stoelen te laten zien, op minstens een foto in een oogopslag.

Aangezien licht de kleur aanneemt van de oppervlakken waartegen het weerkaatst, was werken met het aanwezige licht geen optie. De kleur van het aanwezige licht is bovendien niet uniform, aangezien het een mengeling is van verschillende LED lampen en TL-licht. Licht dat soms ook een matte reflexie op de muren geeft onder bepaalde hoeken. Ik heb daarom gewerkt met eigen licht. Dit biedt bovendien  creatieve vrijheid die je anders niet hebt. Vrijheid om het design te belichten op een manier waarop het optimaal tot zijn recht komt.

Kleuren, kunst en urban look

Op de foto’s is te zien hoe het resultaat er met beschikbaar licht uit de barbershop uit ziet, versus bijgelicht met eigen licht. De kleuren, het design en de urban look komen duidelijk naar voren wanneer het eigen licht op een creatieve manier is gebruikt. Dit zijn foto’s met een toegevoegde waarde, waar de opdrachtgever ook heel tevreden mee was: “eyecatching”.