Café De Oude Sluis

De Oude Sluis is oprecht authentiek

Café De Oude Sluis heeft zonder meer de meest authentieke inrichting van alle stamcafés in Rotterdam. Het stamcafé staat weliswaar niet aan de Nieuwe Binnenweg zelf, maar wel vlak aan het einde en in het verlengde ervan. Pal naast de sluis van de haven in historisch Delfshaven, wat meteen ook de naam van het café verklaart.

Wandplastieken met Italiaanse roots

Oude Sluis Rotterdam bar met wandplastiek

Anno 1912 in gebruik genomen als café, dus op het moment van fotograferen al 103 jaar lang continu in gebruik. En dat is te zien aan de stijlvol verweerde inrichting. Dit geldt echter niet voor de indrukwekkende wandplastieken. Die zijn enkele jaren geleden prachtig gerenoveerd en dat is ook te zien. De geschiedenis van de plastieken zelf is niet geheel duidelijk, maar het meest gehoorde verhaal is dat ze door Italiaanse vaklui zijn gemaakt. Bij wijze van aflossen van de drankschulden.

De Oude Sluis is een stamcafé met regelmatig live muziekoptredens en zit op een prachtige locatie in Oud Delfshaven. Een locatie waar in menig andere stad al een hip en duur café of restaurant zou staan. Gelukkig is dit nog niet zo. Iedereen kan daarom zo naar binnen lopen om te genieten van het interieur met misschien wel het mooiste uitzicht vanuit welk rooklokaal, waar dan ook in Nederland. De rokers treffen het in de Oude Sluis.

Pinda’s uit de muur

Een café waar je de pinda’s nog in hun schil uit de muur haalt voor bij de borrel. Met ietwat alternatiever ingestelde stamgasten dan je zult aantreffen bij de overige cafés aan de Nieuwe Binnenweg. En niet te vergeten Ed en Danny achter de bar.

Al met al is de Oude Sluis zeer de moeite van een bezoek waard, al was het alleen maar om het interieur en het uitzicht op de oude haven in historisch Delfshaven.

Oude Sluis Rotterdam bar met wandplastiek
Wandplastieken Café De Oude Sluis
Cafe de Oude Sluis bar met krukken en drankenlijst
Cafe de Oude Sluis muurdecoratie tafel
Cafe de Oude Sluis Rotterdam
cafe de oude sluis rotterdam